Gegrilde hotdog met pittige chilirelish

Toen ik nog ‘gewoon’ vlees at, at ik zelden worst. Dat velletje wat knapt, het idee dat er een darm omheen zit, in sommige worsten zitten van die harde witte stukjes… Nee, mij niet gezien. Toch zag ik bij de meeste foodbloggers die ik volg, steeds vaker een broodje hotdog voorbij komen welke er heerlijk uitzag. Het is al lang niet meer een broodje wat je even snel ergens bij de plaatselijke snackbar haalt, maar je kan er een heuse delicatesse van maken. Ik besloot daarom vega-worsten te kopen en een broodje hotdog te maken. Ondanks dat het velletje bij deze worsten niet knapte bij het nemen van een hap, blijf ik het toch vreemd vinden om nepworst te eten. Overigens was het in combinatie met de relish en heel veel gebakken uitjes  superlekker! (Zo lekker, dat ik er vandaag gewoon 2 als ontbijt heb gegeten…)

2016-11-07-14-19-47_1478525166667

Ingrediënten

4 (vega) hotdogs
4 zachte puntbolletjes
Augurkenschijven
Gebakken uitjes
Relish (Klik hier voor het recept)

Bereidingswijze

  1. Snijd de broodjes open en beleg ze met wat schijfjes augurk
  2. Gril de hotdogs rondom en leg ze op het broodje
  3. Schep nu wat relish over de hotdog en strooi er wat gebakken uitjes over

2016-11-07-14-19-00_1478525166741

Ik had ook nog curry en mosterd klaar staan om er eventueel overheen te spuiten, maar ik kwam tot de conclusie dat dat misschien dan iets te veel wordt. Je kunt het proberen, uiteraard. Over te veel gesproken: heel veel gebakken uitjes erover is echt goddelijk.