Truffelaardappels zijn mooie dingen. Ik zag mijn eerste tijdens m’n werk in de keuken. De chefkok is gek op van die aparte dingen. Nog nooit had ik een paarse aardappel gezien. We bereidden ze in de oven met wat zeezout en rozemarijn. Simpel, maar oh zo lekker. Wij gebruikten het als decoratie voor het bord, en ook de gasten waren negen van de tien keer verbaasd over de mooie paarse aardappel. Sindsdien heb ik eigenlijk nooit meer truffelaardappels gezien of gegeten, totdat ik ze een tijdje geleden in de supermarkt zag liggen. Ik kon het niet laten om ze mee te nemen en er een heerlijk salade van te maken!
Overigens schijnt het echt een herfstproduct te zijn, dus nu is je kans om truffelaardappels te scoren!
Ingrediënten
1 zakje truffelaardappels
1 ui
Augurk
Cherrytomaatjes
Kiemgroenten (optioneel)
Voor de dressing
1 eetlepel mayo
1 eetlepel mosterd
Tabasco
1 eetlepel water
Bereidingswijze
- Kook de aardappels met schil en al in zo’n 20 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water.
- Meng de mayo, mosterd, tabasco en het water tot een dressing. Voeg nog wat water toe als je ‘m te dik vindt.
- Snijd de truffelaardappels doormidden en grill deze met een klein beetje olie om en om. Verdeel ze vervolgens over een bord of schaal.
- Snijd de ui, augurk en tomaatjes en verdeel deze over de aardappels. Verdeel de dressing erover.
- Doe eventueel de kiemgroenten of andere groenten naar keuze erover.