Citroenijs met perzikensaus en gegrilde nectarine

Met kerst maakten mijn oom en tante altijd spoom als tussengerecht, citroenijs met champagne. Het citroenijs maakten ze zelf en het was dan ook echt heerlijk!
Tijdens werk zag ik mijn collega bosvruchtensaus maken, door gewoonweg bosvruchten kapot te koken in een beetje water en wat suiker toe te voegen.
Ik besloot deze twee dingen samen te voegen, alleen dan citroenijs met saus van perzik. En joh, dat is lekker!
Dit is overigens een recept waar je geen ijsmachine voor nodig hebt! Makkelijker kan bijna niet.

Let wel op: Het ijs moet minimaal 12 uur in de vriezer, dus maak dit recept een dag van tevoren óf heel vroeg in de ochtend als je het dezelfde dag nog wilt serveren!

2016-09-27-10-53-55_1476093906103

Ingrediënten

Voor het ijs
Het sap van 5 citroenen
400 mililiter water
200 gram suiker

Voor de saus
1 blik perziken op siroop

2 nectarines

Benodigdheden
Een citruspers (optioneel)
Keukenmachine/blender/staafmixer

Bereidingswijz

  1. Snijd de citroenen doormidden en pers het sap van de citroenen. Dit kun je doen met een citruspers, maar ook door met de hand hard in de citroenen te knijpen.
  2. Doe het water met de suiker in een steelpannetje en verwarm het tot de suiker is opgelost. (Je kunt eventueel de uitgeperste schillen van de citroen meekoken voor extra smaak. Verwijder die voor het invriezen.)
  3. Voeg het citroensap toe als de suiker is opgelost. Giet het in een bak of kom welke in de vriezer kan en vries het ijs 12 uur in.
  4. Doe de inhoud van het blik perziken met sap en al in een steelpan en verhit het zachtjes tot een gladde saus ontstaat. Dit duurt enkele minuten, omdat je de vruchten echt kapot moet koken. Je kunt ze eventueel een beetje prakken met een vork.
  5. Snijd de nectarines in plakken en grill deze om en om.
  6. Haal het ijs enkele minuten voor serveren uit de vriezer en maal het dan fijn in een blender/keukenmachine of met een staafmixer. Serveer met de saus en de gegrilde nectarines.

2016-09-27-10-53-07_1476093906157

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Mascha schreef:

    Ik heb serieus meteen mn vrienden een berichtje gestuurd dat we iig dit ijs gaan maken 🙂 klinkt lekker.
    Toffe site heb je btw. Ik voeg hem even toe aan mijn favorieten

    1. Aaah, leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt!
      Mocht je op de hoogte willen blijven, kun je alles ook volgen via Facebook en Instagram. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *