Risotto met groene groenten, vissticks en spinaziesalade

Vegafit is de bom. Zo. Ik heb het gezegd. Ik bedoel, hun gehaktschijf smaakt naar frikandellen, ze hebben vissticks én VEGAN CORDON BLEU! Beter wordt het niet. Daarom wil ik graag dit recept voor een frisse risotto delen met de vissticks van Vegafit in de hoofdrol.  Geniet er van!

Ingrediënten voor vier personen
350 gram risottorijst
1,5 liter groentebouillon
250 milliliter wijn
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 prei, gewassen en grof gesneden
Een handje verse spinazie, gewassen
Een handje diepvrieserwten
2 citroenen
Olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Vegafit visstiscks
2 eetlepels vegan mayo
1 theelepel gedroogde dragon
1 theelepel gedroogde dille

Voor de spinaziesalade
1 eetlepel vegan mayo
2 á 3 eetlepels water
1 teen knoflook, geperst
Edelgistvlokken
Verse spinazie
Hazelnoten of een andere nootsoort die je lekker vindt

Bereidingswijze

1. Bak de ui en de knoflook in wat olie. Voeg vervolgens de prei toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de risottorijst toe en roer door tot de korrels glazig zijn.

2. Voeg op laag vuur, beetje bij beetje de bouillon en de wijn toe aan de risotto. Als het verdampt is, voeg je weer een scheutje toe. Herhaal dit tot je geen bouillon en wijn meer over hebt.

3. Voeg bij het laatste beetje bouillon de erwten toe en laat zachtjes meekoken. Roer vervolgens wat verse spinazie door de risotto heen, tot het zacht is.

4. Pers vervolgens één citroen uit, en roer het sap door de risotto. Snijd de andere citroen in partjes. Breng de risotto op smaak met wat zout en peper.

5. Meng de mayo met de dille en de dragon. Dit is de saus voor je vissticks.

6. Bak de vissticks zoals aangegeven op de verpakking.

7. Doe voor de salade wat spinazie in een schaal. Roer een paar eetlepels water door de mayo heen, tot je de dikte krijgt van een sladressing. Roer vervolgens de geperste knoflook en de edelgist door de dressing heen. Verdeel over de spinazie. Hak de noten, en verdeel deze vervolgens ook over de spinazie.

8. Serveer de risotto met de vissticks, de saus, de citroen en de spinaziesalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *