Pina Colada-dessert

Afgelopen zomer was ik op een feestje op het strand waar ze cocktails schonken. Dat was de dag dat ik voor het eerst Pina Colada dronk en ik wilde sindsdien niets anders meer! Daarom een dessert wat je doet denken aan een zomerse dag op het strand. Je hoeft alleen de palmbomen er zelf nog bij te denken.

Ingrediënten

400 ml. kokosmelk
1 theelepel agar agar
1 theelepel maizena
40 gram suiker
1 ananas (schijfjes kunnen ook)
Bruine rum

Bereidingswijze

  1. Doe de kokosmelk in een pannetje en laag op laag vuur zachtjes koken. Meng de maizena en agar agar met wat water tot een papje. Voeg ook de suiker toe.
  2. Laat nog heel even zachtjes koken en verdeel over vier glaasjes of bakjes. Laat een uurtje afkoelen en uitharden.
  3. Schil, snijd en grill de ananas. Laat de stukken ananas een kwartier weken in wat rum.
  4. Dien de pana cotta op met de stukken ananas en geniet van je zomerse Pina Colada. 

Let op! Voeg alsjeblieft echt maar 1 theelepel agar-poeder toe! Ik dacht ‘fok it, ik donder dat hele zakje er gewoon in’, maar toen werd het gewoon één bonk. Als je een lepel erin stak om een hap te nemen, kwam de pana cotta in z’n geheel uit het glaasje. De structuur was echt heel erg rubberachtig. Doe dit dus niet.

Agar is overigens een plantaardige variant van gelatine. Of gelatine hier ook te gebruiken is, weet ik niet. Het verschil tussen agar en gelatine is dat agar opstijft op kamertemperatuur en gelatine moet opstijven in de koelkast. Agar gaat dus vele malen sneller. (Ik heb het bij de supermarkt moeten bestellen omdat het niet in de schappen lag. Het was lastig om eraan te komen, dus houd daar rekening mee als je als spontane ingeving dit recept wil maken.)