Portobello Wellington met gegrilde truffelaardappel

In mijn hele leven heb ik nog nooit Beef Wellington gegeten. Dat gaat ook nooit meer gebeuren, vrees ik, want ik kan echt geen vlees meer door mijn keel krijgen. Of dit gerecht echt vergelijkbaar is met de echte Beef Wellington weet ik dus niet, maar ik heb hier echt van zitten smullen!
De officiële Beef Wellington bestaat trouwens uit biefstuk en ganzenlever omwikkeld door bladerdeeg. Geef mij die paddestoelen maar.

Ingrediënten voor 2 stuks
3 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
2 portobello’s
1 ui
100 gram kastanjechampignons
1 teen knoflook
Verse tijm
Een handje pijnboompitten
Balsamicoazijn
Truffelaardappels (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en de knoflook en bak deze glazig met wat olie.
  2. Snijd de kastanjechampignons en bak deze kort mee. Blus daarna af met wat balsamicoazijn.
  3. Leg de portobello met de bolle kant naar beneden in het midden van een plak bladerdeeg. Snijd de steel eraf en vul de portobello met de gebakken ui en champignons. Strooi er wat pijnboompitten en verse tijmblaadjes overheen.
  4. Vouw de bladerdeeg nu dicht over de portobello. Snijd 1 plak doormidden en gebruik deze helft om de bovenkant te bedekken. Je kunt de plakken wat uitrekken om ze beter te verdelen.
  5. Leg de pakketjes op een rooster en laat zo’n 20 minuten garen in de oven op 200 graden.
  6. Zet ondertussen een pan water op en kook de truffelaardappels zo’n 15 minuten. Snijd ze daarna doormidden en grill ze om en om met wat olie in de pan.
  7. Serveer de portobello Wellington met de gegrilde aardappels. Strooi eventueel nog wat tijm over het geheel.

Lekker met een frisse salade!