Gegrilde aardappels met knoflookdip en tomatensalade

Soms heb je gewoon niet zo’n trek of zin in iets simpels. Dan is dit recept ideaal. Ook makkelijk te gebruiken als bijgerecht,

Ingrediënten knoflooksaus:
3 eetlepels mayonaise of fritessaus naar keuze (Ik gebruikte Mayolijn van Remia omdat deze plantaardig is)
4 tenen knoflook
15 gram bieslook
Een beetje water

Ingrediënten tomatensalade:
6 tomaten
15 gram basilicum
1 rode ui
125 gram cannellini bonen (uitlekgewicht)
Een handje zwarte olijven
Balsamicoazijn
Zout en peper

Voor de aardappels:
1 kilo vastkokende aardappels
(Zee)zout
Rozemarijn (Als je verse rozemarijn gebruikt, rooster deze dan even 2 minuten in de oven op 200 graden)

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in hun geheel met schil en al in ruim water. Het handigst is om dit een dag van tevoren te doen en ze koel te bewaren, zodat ze op de dag van gebruik makkelijker te snijden zijn omdat ze dan niet meer warm zijn en steviger zijn geworden in de koelkast.
  2. Pel de knoflook. Snij de knoflook en bieslook in kleine stukjes. Meng de mayonaise of fritessaus met een klein beetje water tot deze de gewenste dikte heeft voor je saus. Dit verschilt per persoon. Meng nu de knoflook en bieslook door de verdunde mayo. Zet afgedekt in de koelkast zodat de smaken in kunnen trekken.
  3. Snij de tomaten, de ui en de basilicum. Meng dit in een kom en voeg de uitgelekte bonen en olijven toe. Voeg naar smaak wat balsamicoazijn, zout en peper toe.
  4. Snij de aardappels schuin in plakken van zo’n 1 centimeter. Grill deze om en om en bestrooi daarna met wat (zee)zout en rozemarijn.
  5. Serveer de gegrilde aardappels met de knoflookmayo en de salade.

Meer recepten of een kijkje achter de schermen? Like De Grillende Keukenmeid op Instagram!