Bloemkoolnasi met gegrilde asperges

Dit recept bevat weinig koolhydraten en stamt uit de tijd dat ik nog fanatiek sporter was. Ik deed vier keer per week krachttraining in de sportschool en paste mijn voedingsschema daar ook op aan. Ik was daarmee heel zuinig op m’n koolhydraten omdat ik die liever in de vorm van chocola at, dan in de vorm van rijst, pasta of aardappels.
Deze bloemkoolnasi is goddelijk, al zeg ik het zelf. Je proeft bijna niet dat je bloemkool zit te eten, in plaats van echte rijst en het is supermakkelijk te maken. Echt het proberen waard!
Uit 1 bloemkool komt overigens achterlijk veel nasi. Dus mocht je geen heel weeshuis te voeden hebben, kun je alles wat je overhoudt (eventueel in porties) invriezen.

Ingrediënten

1 bloemkool
1 zakje nasikruiden
450 gram bami- nasigroenten
Groene asperges (diepvries)
(wok)olie

Benodigdheden

Keukenmachine of blender
Wok of grote diepe koekenpan

Bereidingswijze

  1. Verhit wat olie in de wok en bak de groenten een aantal minuten.
  2. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en doe deze in delen in de blender tot ze net zo klein zijn als een rijstkorrel. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de groenten in de wok en bak deze nog een paar minuten mee.
  3. Voeg de nasikruiden toe zoals staat op de verpakking. (Vaak moet je nog iets wat water toevoegen) Roer alles goed door en laat nog even doorwarmen. Laat het niet te lang koken of doorwarmen, anders kook je de bloemkool tot snot en heb je eerder soep dan rijst!
  4. Grill de asperges om en om tot ze warm zijn.
  5. Serveer de bloemkoolnasi met de asperges en eventueel wat satésaus, kroepoek en atjar.