Gegrilde piadina met pesto en spinazie

Een pia-watte?! Ja, dat dacht ik ook toen ik er voor het eerst over las. Het ziet eruit als een wrap, maar is veel dikker en heeft een veel vollere en vettigere structuur. Dat kan ook komen omdat degene die ik had gekocht reuzel bevatten, varkensvet dus. Ik als doorgewinterde vegetariër kwam daar dus pas achteraf achter. Want ja, wie verwacht er nou dat er een varken zit verwerkt in een Italiaanse wrap? Al met al, de piadina is heerlijk en ik wilde jullie dit recept niet onthouden.

Ingrediënten

4 piadina’s
1 zak spinazie
1 ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
Cherrytomaten
Pesto (Klik hier voor een recept)

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en de knoflook en bak ze glazig. Snijd de paprika en bak deze even mee. Voeg vervolgens beetje voor beetje de spinazie toe tot het allemaal geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Gril de piadina’s om en om. Smeer ze vervolgens in met de pesto. Vul ze voor de helft met het spinaziemengsel, vouw ze om en snijd ze doormidden.
  3. Garneer met wat cherrytomaatjes.