Botanic koolwrap

Dit recept is een samenwerking met Botanic Bites.

Voor degenen die wat gezonder willen leven of minder uit pakjes willen eten, dienen grote bladen sla of kool prima als wrap. Voor dit recept heb ik de bladeren van spitskool gebruikt en daar alle ingrediënten ingerold en dus een koolwrap gemaakt. Ik verwerkte de kool rauw (ik kan ook zo een rauwe kool opeten…) maar als je daar niet van houdt, zou je de bladeren een paar minuten kunnen koken in bouillon zodat ze iets zachter worden. Dit rolt denk ik wel makkelijker, want de rauwe bladeren scheuren nogal snel als koolwrap. Om ze goed op hun plaats te houden, knoop je er wat keukentouw omheen. Al met al een uitdaging, maar wel heel lekker, helemaal met de Botanic Loaf van Botanic Bites erin verwerkt.

Ingrediënten

2 plakken Botanic Loaf van Botanic Bites
4 bladeren van een spitskool
1 mango, eetrijp
Reepjes biet

Benodigdheden

Keukentouw of bindtouw

Bereidingswijze

  1. Haal voorzichtig (!) de bladeren van de kool af. Leg deze open op het aanrecht. Verdeel de reepjes biet over de vier bladeren.
  2. Schil de mango en snijd deze in stukken. Grill deze stukken mango om en om. Grill ook de plakken Botanic Loaf een paar minuten mee.
  3. Verdeel de mango over de koolbladeren. Snijd de plakken Botanic Loaf in blokjes en verdeel deze ook over de bladeren.
  4. En nu komt het: rol de bladeren voorzichtig dicht en bindt ze vast met keukentouw. Het is even een klusje als je rauwe bladeren gebruikt, omdat deze heel snel scheuren, maar je moet het even onder de knie krijgen. Serveer de koolwrap als bijgerecht of lichte lunch.