Gegrilde quesadillas

Als je ergens eindeloos mee kunt variëren, dan zijn het wraps. In plaats van ze opwarmen en oprollen, kun je er ook eens deze gegrilde quesadillas mee maken. Zo lijkt het een beetje op een taart met een bodem en bovenkant van een knapperige wrap. Ook was ik in Mexicaanse gerechten (maar ook in soepen en sauzen) gék op crème fraîche. Hoe meer hoe beter. Helaas past dit niet in een plantaardig dieet,  en las ik ergens dat de creamy kokosyoghurt van AH een goede vervanger was. Ikzelf vond de kokossmaak veel te overheersend, dus ik zou het zelf niet zo snel meer gebruiken. Mocht je er zelf nou wél van houden, dan is het inderdaad een goede vervanger voor crème fraîche.

Ingrediënten voor 2 personen
4 grote wraps
1 klein blikje zwarte bonen
Dikke yoghurt (ik gebruikte AH creamy kokos)
1 avocado, rijp
3 kleuren paprika
2 handjes spinazie
Citroensap
Zout en peper
Olie

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika’s in reepjes en bak deze met wat olie in een koekenpan voor zo’n tien minuten.
  2. Schil en snijd de avocado en prak deze met wat citroensap, zout en peper totdat het een smeuïge massa is.
  3. Laat de zwarte bonen uitlekken en prak ook deze fijn in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de avocado en de bruine bonen over twee wraps. Smeer alles goed uit en druppel er wat yoghurt overheen.
  5. Verdeel nu de rauwe spinazie over de wraps en schep vervolgens het paprikamengsel erop. Leg de belegde wrap in een grillpan en leg er een onbelegde wrap bovenop. Druk aan alle kanten even goed aan en grill een paar minuten. Draai de wrap daarna (eventueel met behulp van een bord) om en laat de andere kant een paar minuten opwarmen.
  6. Herhaal dit met de andere belegde wrap. Snijd ze vervolgens in vier stukken. Serveer eventueel met wat tortillachips, extra guacamole, yoghurt en tomatensalsa om er een Mexicaans feestje van te maken.