Pasta met gepofte tomaten en gegrilde auberginerolletjes

Ik zag ergens rolletjes van aubergine en dat vond ik zó leuk, dat ik het zelf ook moest maken. Uiteraard met een pasta, want daar ben ik gek op. Net zoals gepofte tomaten, daar ben ik ook gék op! Bij Jamie Oliver zag ik iets over gestoomde aubergine, iets wat ik graag wilde proberen en wat ook terugkomt in dit recept. Het is heerlijk!

2016-10-10-12-28-12_1476095401701

Ingrediënten

Pasta
2 aubergines
175 gram kleine champignons
1 rode ui
Cherrytomaten aan de steel
2 tenen knoflook
Olijfolie
Snuf zout

Benodigdheden

Stoommandje of een andere manier om groenten te stomen
Bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Leg 1 helft apart. Maak in de andere 3 helften aan de kant van het vruchtvlees met een mesje inkepingen alsof je boter-kaas-en-eieren gaat spelen. Bestrooi ze met zout en stoom ze met de inkepingen naar boven ongeveer 10 minuten. Ze zijn gaar als je ze met twee vorken zonder moeite uit elkaar kan trekken.
  3.  Leg de cherrytomaten met steel en al op de bakplaat met bakpapier en besprenkel deze met wat olijfolie en een snuf zout. Pof de tomaten een kwartier in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  4. Snijd de uien en knoflook en bak deze tot ze glazig zijn. Voeg daarna de kleine champignons in z’n geheel toe. Grote champignons grof gesneden toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat Italiaanse kruiden.
  5. Snijd de overgebleven aubergine in repen van ongeveer 1 centimeter dik en gril deze om en om.
  6. Meng de pasta met de champignons, ui, knoflook, eventueel peper en zout en de uit elkaar getrokken, gestoomde aubergine. Verdeel over borden. Rol de gegrilde plakken aubergine op, en steek deze tussen de pasta. Leg de gepofte tomaatjes uit de oven bovenop de pasta.

2016-10-10-12-29-04_1476095401510

Het is misschien een beetje tegen je natuur in, pasta zonder een bak vol met saus. Het leuke aan dit recept is dat de gepofte tomaten fungeren als saus. Als je deze opensnijdt, komt er namelijk heel veel vocht uit. Dit is de saus die je mist. Als dit niet voldoende is, kun je er natuurlijk altijd een saus naar keuze aan toevoegen.