Tacosalade met avocado en gegrilde ananas

Als je op zoek bent naar een lichte maaltijd om de honger even te stillen, je overgebleven taco’s weg te werken of naar een fleurig bijgerecht, zit je met dit gerecht gebakken. Het ziet er niet alleen uit als een feestje, maar het ís ook een feestje! Daar komt bij dat het ook nog eens heel simpel om te maken is. Win-winsituatie.

2016-10-31-14-27-36_1477921528353

Ingrediënten (voor 2 taco’s)

2 taco’s
Een halve avocado
Sla naar keuze
1/2 rode ui
1 eetlepel maïs
1 eetlepel kidneybonen
2 schijven ananas (blik)
Cherrytomaatjes
Jalapeños

Bereidingswijze

  1. Verwarm de taco’s volgens de verpakking.
  2. Verhit een grillpan en grill de schijven ananas om en om zonder olie. Snijd daarna doormidden.
  3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in plakjes.
  4. Beleg de taco eerst met een laagje sla. Verdeel daarna de avocado en de ananas over de taco’s.
  5. Doe vervolgens de maïs, kidneybonen, tomaat, ui en pepers in de taco.

2016-10-31-14-27-01_1477921528392

Ik maakte er ook nog mosterd-dressing bij. 1 eetlepel mayo, 1 eetlepel mosterd en eventueel wat honing of agavesiroop voor een zoet tintje. Beetje verdunnen met water, goed doorroeren en je hebt een heerlijke dressing!