Geïnspireerd door een recept van Jamie Oliver.
Relish is een smaakmaker. Op een broodje hotdog, bij een broodje hamburger, op je vlees, vis of bij je vegaburger. Maar het kan ook gewoon op een boterham, toastje of cracker gegeten worden. Officieel eet je het koud, dus het is handiger om een dag van te voren te maken, maar lauwwarm is het ook lekker.
Ingrediënten
Olie om in te bakken
1 ui (in ringen)
2 tl. komijnzaad
2 tl. korianderzaad
1 el. kurkuma
1 el. mosterdzaad
3 rode pepers
2 cm gember (geraspt)
3 tenen knoflook
500 gram tomaten
2 el. basterdsuiker
1 el. wittewijnazijn
1 tl. zout
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg vervolgens de specerijeren, gesneden pepers en gember toe en bak 5 minuten mee
- Snijd de tomaten en voeg die samen met de suiker, de azijn en het zout toe en laat 30 minuten zachtjes inkoken.
Bij dit recept is het handig om alles al klaar te hebben staan. De specerijen in een bakje (kan gewoon bij elkaar), de tomaten al gesneden, enzovoort. Dat scheelt heel veel moeite. Want het lijken heel veel ingrediënten, maar dat valt best mee.