Dit recept is geïnspireerd door een recept voor barbecuesaus uit het kookboek van De Vegetarische Slager.
Ingrediënten
1 ui
1 appel
1 teen knoflook
2 eetlepels whiskey
250 gram cherrytomaten
Een paar takjes tijm
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels rodewijnazijn
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
Benodigdheden
Staafmixer
Bereidingswijze
- Snijd de ui, knoflook en appel (met schil) in stukjes en bak deze met wat olie in de pan tot het zacht is. Blus af met de whiskey.
- Snijd de cherrytomaten in vieren en voeg toe in de pan. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en laat zo’n 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Pureer vervolgens tot een saus met de staafmixer. (Je kunt de saus eventueel ook nog door een zeef halen, maar dat vond ikzelf overbodig.)
Deze saus is zowel warm als koud te gebruiken en is na bereiding zo’n vier dagen goed in de koelkast in een afgesloten pot of fles.